Mieszanka Pancake na naleśniki 400g BETTR BIO





Opis
BIO mieszanka Pancake na naleśniki, bezglutenowa. Ekologiczna mieszanka mąk do przygotowania 25 sztuk naleśników dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiednia dla wegan.
Przygotowanie ciasta: do mieszanki dodać 1l mleka lub napoju roślinnego oraz 80ml oleju, wymieszać i odstawić na 5min, następnie smażyć naleśniki.
masa netto: 400 g
składniki: mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, mąka owsiana bezglutenowa*, białko ryżowe*, mąka z lnu*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1669 kJ/ 396 kcal
- tłuszcz: 6,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
- węglowodany: 55 g w tym cukry: 2,5 g
- błonnik: 8,6 g
- białko: 26 g
- sól: 0,87 g
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.