Zakwas z buraków czosnkowy nierafinowany, niepasteryzowany





Opis
Zakwas z buraków klasyczny czosnkowy
Skład: buraki, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.
Zakwas z buraków czosnkowy- rubinowy, klarowny napój, powstający w procesie kiszenia buraków za sprawą fermentacji, którą przeprowadzają naturalnie bakterie kwasu mlekowego.
Zakwas jest niczym bomba mineralna i witaminowa, która zawiera: żelazo, magnez, cynk, wapń, molibden, miedź, kobalt, rubid i cez. Z witamin zaś: A, C, B6, E, K. bogaty również w kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy i winny znany też, jako winowy.
Zakwas z buraka stanowi jedno z najlepszych źródeł żelaza roślinnego. Wspiera układ czerwonokrwinkowy, promuje utrzymanie prawidłowych wartości żelaza jak i ferrytyny.
Zakwas wzmacnia odporność oraz optymalne funkcjonowanie układu pokarmowego.
Jest naturalną przedtreningówką, poprawia wydolność oraz wytrzymałość podczas treningu.
O zakwasie z buraków mówi się, że jest magiczny. Wszystko za sprawą posiadania większej ilości witamin z grypy B i C, aniżeli produktach z których się go wykonuje.
Dodatkowo proces fermentacji eliminuje szczawiany będące składnikiem buraków oraz zmniejsza ilość cukru, dzięki temu nie jest przeciwwskazaniem do picia w przypadku kamicy nerkowej czy cukrzycy.
Zakwas jest źródłem betaniny, która likwiduje stany zapalne, zwalcza bakterie, wirusy i grzyby.
Zakwas lekko gazuje, wszystko przez fakt, że jest w 100% naturalny. Pycha!
Zakwas charakteryzuje się wyrazistą nutą czosnkową. Działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne potęguje allicyna z czosnku.
Jest idealny dla dzieci. Franciszek pije codziennie z przyjemnością! Nasze poziomy żelaza i ferrytyny są na idealnym poziomie :).