KOMBUCHA owocowa niepasteryzowana
Kombucha na bazie suszonych owoców. Ten wyśmienity orzeźwiający napój można z powodzeniem na stałe wpisać do swojego menu, tym bardziej że posiada on także wyjątkowe prozdrowotne właściwości.
Kombuchę uzyskuje się w wyniku fermentacji słodzonej herbaty. W efekcie otrzymujemy lekko musujący, słodkawy napój. W wyniku fermentacji w gotowym produkcie powstaje szereg związków biologicznie czynnych, takich jak kwasy organiczne i polifenole.
Opis
Napój pochodzi z Mandżurii (północno-wschodnie Chiny). Był znany już od około 220 r. p.n.e. i ceniony ze względu na właściwości energetyzujące i „oczyszczające” organizm. Nazwa kombucha powstała z połączenia dwóch słów: Kombu (to imię koreańskiego lekarza, który sprowadził napój do Japonii i stosował go w leczeniu problemów trawiennych ówczesnego cesarza) i cha, co w języku japońskim oznacza napój.
Pojemność: 500 [ml]
Skład: Woda, herbata owocowa “Summerfruits” (płatki hibiskusa, cząstki jabłek, liście jeżyny słodkiej, naturalny aromat czarnej porzeczki, korzeń lukrecji, naturalny aromat malinowy, skórka pomarańczy, malina, głóg), cukier trzcinowy, żywe kultury bakterii (japoński grzyb herbaciany SCOBY)