Witamy na stronie naszego sklepu!

Szukaj

Olej słonecznikowy

  • 100 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
Dostawa: 3-7 dni

Olej słonecznikowy tłoczymy zawsze na świeżo, na Wasze zamówienie.



Tłoczony na zimno, w temperaturze nieprzekraczającej 40 °C.
Olej jest nierafinowany i nieoczyszczony, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości. 100% naturalny.



Składniki: Olej z nasion słonecznika tłoczony na zimno.

Nierafinowany olej słonecznikowy tłoczony na zimno z nieprażonych nasion słonecznika. Jest źródłem witaminy E, beta karotenu, lecytyny i kwasów Omega 6 i 9 . Wzmacnia układ odpornościowy oraz krwionośny, reguluje poziom cukru we krwi, wspomaga przemianę materii, obniża poziom złego cholesterolu, poprawia jakość nasienia. Oczyszcza organizm z toksyn. Doskonale nadaje się do ajurwedyjskiej metody ssania oleju.


Olej słonecznikowy można stosować również zewnętrznie. Ten naturalny produkt idealnie sprawdza się w roli kosmetyku do twarzy, ciała i włosów. Nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, aromatów, sztucznych dodatków.

Jako, że w oleju słonecznikowym przeważają wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 6, przy stosunkowo małej ilości kwasów omega 3, najlepiej łączyć go z olejem rzepakowym czy lnianym.


Najlepiej stosować go na zimno dodając do surówek, sałatek czy też tworzyć z niego dressingi. Idealny do zrobienia domowego majonezu lub moczenie w nim pieczywa.


Termin przydatności do spożycia:
Wszystkie oleje tłoczone są na Wasze zamówienie. Oznacza to, że olej nie stoi na półce, tylko zostanie wytłoczony na świeżo.
Jego przydatność to 3 miesiące od daty wytłoczenia. Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie.


Przechowywanie i zastosowanie:
Olej słonecznikowy należy przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10°C) zarówno przed jak i po otwarciu.
Do stosowania wyłącznie na zimno.


Dostępność:

Przesyłki wysyłamy od poniedziałku do czwartku tak, aby nasze oleje nie spędzały w transporcie weekendów.


Barwa i intensywność smaku wytłoczonego oleju może się różnić i zależne jest od partii ziarna.
Na smak i kolor wpływa region uprawy, warunku klimatyczne oraz rodzaj gleby.
Właściwości oleju pozostają jednak bez zmian.
Na dnie butelki może pojawić się osad, który jest naturalnym etapem procesu sedymentacji oleju.



Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Zapisz się do newslettera

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zostaw swój adres e-mail

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów