Syrop z jagody kamczackiej





Badania naukowe donoszą, iż jagoda kamczacka wykazuje przede wszystkim właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe, przeciwcukrzycowe, regulujące ciśnienie, przeciwnowotworowe oraz chroniące wątrobę oraz układ sercowo-naczyniowy.
Syrop ma krótki i prosty skład. Idealny dla każdego.
Opis
Syrop z jagody kamczackiej
Syrop z jagody kamczackiej to pyszny i zdrowy dodatek, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jagoda kamczacka jest bogata w witaminy, minerały oraz antyoksydanty, co czyni syrop doskonałym wsparciem dla układu odpornościowego. Regularne spożywanie syropu może wspomagać zdrowie serca, działać przeciwzapalnie i poprawiać kondycję skóry. Idealny jako dodatek do napojów, deserów, naleśników czy jogurtów, syrop z jagody kamczackiej to smaczny sposób na wzbogacenie codziennej diety w naturalne składniki odżywcze. To również doskonały wybór na sezonowe przetwory, które można cieszyć się przez cały rok!
Jagoda kamczacka - właściwości
Jagoda kamczacka ma wiele cennych właściwości zdrowotnych:
-
Bogactwo antyoksydantów – jagody kamczackie są bogate w antocyjany, które neutralizują wolne rodniki, chroniąc komórki przed stresem oksydacyjnym.
-
Wsparcie układu odpornościowego – zawierają witaminy (zwłaszcza C i E) oraz minerały, które wzmacniają odporność organizmu i pomagają w walce z infekcjami.
-
Działanie przeciwzapalne – jagody kamczackie wykazują właściwości przeciwzapalne, co może być korzystne w łagodzeniu stanów zapalnych w organizmie.
-
Poprawa zdrowia serca – regularne spożywanie jagód kamczackich może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu oraz regulacji ciśnienia krwi, wspierając zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
-
Wsparcie dla wzroku – obecne w jagodach karotenoidy mogą wspierać zdrowie oczu, pomagając w ochronie przed chorobami siatkówki.
-
Poprawa trawienia – zawierają błonnik, który wspomaga pracę układu pokarmowego, regulując perystaltykę jelit.
-
Właściwości odmładzające – dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, jagody kamczackie mogą przyczynić się do opóźnienia procesów starzenia się organizmu.
Jagoda kamczacka to owoc pełen wartości odżywczych, który warto włączyć do diety dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
Jagoda kamczacka – zastosowanie
Nie tylko korzyści dla zdrowia są powodem, dla którego warto sięgnąć po sok z jagody kamczackiej. Jego niepowtarzalny smak i intensywny kolor sprawią, że nie będziesz mógł się oderwać od każdego łyka! Idealnie sprawdza się jako napój orzeźwiający na gorące dni, a także jako dodatek do koktajli, smoothie, deserów czy musli.
Wartość energetyczna 477 kJ / 114 kcal
Tłuszcz 0,08 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,00 g
Węglowodany 22,80 g
w tym cukry 20,80 g
Białko 0,88 g
Sól <0,01 g
Objętość netto: 250 ml
Składniki: 80% sok z jagody kamczackiej, cukier
Produkt pasteryzowany, naturalnie mętny, tłoczony na zimno.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia jest jednocześnie oznaczeniem numeru partii.
Termin przydatności do spożycia: Znajduje się na etykiecie.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od
+2°C do +8°C i spożyć w przeciągu kilku dni.