Złoty shot odpornościowy
Pojemność: 500 ml
Opis
Ekologiczny złoty shot
Wszystkie składniki Shota to prawdziwe superfoods o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwdrobnoustrojowych. To niezaprzeczalni sprzymierzeńcy odporności! Taka kompozycja sprawia, że nie jest to zwyczajny sok z kiszonek, a wartościowy, funkcjonalny dodatek do zdrowej i nieprzetworzonej diety.
Składniki, z których go wytwarzamy: biała kapusta, kurkuma, imbir, miód, czosnek, pieprz czarny.
Czym tak naprawdę jest?
Shot to napój powstający w czasie fermentacji, gdzie bakterie i czas w połączeniu z surowcem tworzą ten jakże wspaniały trunek. Jest alternatywą dla zakwasu oraz jego świetnym uzupełnieniem w diecie codziennej.
Idealny probiotyk i prebiotyk. Niepasteryzowany napój roślinny.
Bogactwo witamin, minerałów, oraz makroelementów. Ideą stworzenia tego napoju jest moc, jaką daję połączenie imbiru, kurkumy, miodu oraz pieprzu czarnego. Sama kurkumina zawarta w kurkumie jest słabo przyswajalna. Ale przyswajalność o prawie 2000 proc zwiększa zawartość piperyny z pieprzu w procesie fermentacji. Ta sama piperyna zwiększa tez ilość witaminy C oraz przyswajalność żelaza niehemowego, jakim jest żelazo roślinne.
Idealny dla:
-dorosłych, dzieci, seniorów, czyli wszystkich dbających o zdrową, nieprzetworzoną i urozmaiconą dietę
-osób w trakcie i po terapiach (antybiotyki, radioterapia i chemioterapia).
Przechowywanie
Produkt niepasteryzowany przechowujemy w lodówce w temp 2-8 C.
Ważne
Specyfik ten może „gazować”. Jest to zjawisko normalne.
Napój może mieć różną gęstość w zależności od pory roku.
Bakterie probiotyczne, które powstały w procesie fermentacji mlekowej są żywe i są aktywne.
Otwieramy ostrożnie. Bardzo silnie barwi –ciężko usuwa się plamy.
Spożywać 100 ml codziennie. W czasie posiłku lub po.