ImmuBest - wsparcie układu odpornościowego
Opis
ImmuBest
Wspomaga pracę układu odpornościowego.
ImmuBest to suplement diety, którego składniki dedykowane są wsparciu pracy układu odpornościowego.
Zawiera liofilizowane colostrum bydlęce, ekstrakt z kłącza kurkumy, liofilozowane mleczko pszczele oraz ekstrakt z pieprzu czarnego dla zapewnienia synergicznego działania składników zawartych w formule produktu.
- wspomaga własne mechanizmy obronne organizmu (mleczko pszczele)
- wspomaga kontrolę reakcji zapalnych w organizmie (kurkuma)
- pomaga utrzymać skuteczność układu odpornościowego (kurkuma)
- pomaga w utrzymaniu zdrowia płuc i górnych dróg oddechowych (kurkuma)
- pomaga w utrzymaniu integralności organizmu poprzez działanie antybakteryjne i przeciwpasożytnicze oraz wsparcie układu odpornościowego (pieprz czarny)
ImmuBest to suplement diety, który łączy trzy składniki wspierające zdrowie układu odpornościowego: ekstrakt z kłącza kurkumy, liofilizowane colostrum bydlęce oraz liofilizowane mleczko pszczele. Ekstrakt z pieprzu czarnego ma za zadanie dodatkowo usprawnić przyswajanie kurkuminoidów.
ImmuBest to preparat zawierający unikalne połączenie substancji aktywnych biologicznie. Połączenie naturalnych, certyfikowanych ekstraktów roślinnych o wysokich wskaźnikach standaryzacji to gwarancja skuteczności.
Dla kogo:
ImmuBest to suplement diety stworzony z myślą o osobach, które chcą wesprzeć pracę swojego układu odpornościowego w okresie jesienno-zimowym, a także poszukują dodatkowego wsparcia przeciwzapalnego oraz doszczelniającego barierę jelita cienkiego. Składniki zawarte w formule ImmuBest stanowią doskonałe wsparcie dla osób, które chcą przywrócić odpowiednią sprawność swojego układu odporności.
Poznaj składniki aktywne suplementu ImmuBest:
Ekstrakt z kłącza kurkumy
Kurkuma to złocista przyprawa o orientalnym zapachu, która barwi dłonie i wszystko z czym ma kontakt. Stanowi nieocenione źródło kurkuminy, czyli składnika, który ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest od wieków szeroko wykorzystywany w medycynie. Składnikiem kurkumy, który nadaje jej żółtą barwę, jest kurkumina. Stanowi ona 2-5% przyprawy i może być bezpiecznie stosowana na co dzień, jako element przypraw lub do barwienia potraw. Jednak to nie jedyne jej właściwości. Kurkumina wspiera także procesy pozytywnie oddziałujące na pojedyncze komórki i cały organizm. Dzięki temu pomaga między innymi zapobiegać stanom zapalnym, zmniejszać poziomy nadtlenków lipidów i cholesterolu we krwi, spowolnić utlenianie się lipidów, chronić neurony dopaminergiczne, hamować procesy nowotworzenia na wszystkich etapach guza oraz zwalczać bakterie, wirusy i grzyby.
Liofilizowana siara bydlęca
Colostrum, zwane także siarą, to produkt naturalnie powstający w gruczołach mlekowych wszystkich ssaków w ostatnim okresie ciąży, a zatem na krótko przed porodem i do około 72 godzin po nim. Najważniejszym zadaniem colostrum jest oddziaływanie na jelita i układ odpornościowy noworodka. Zawarte w siarze bydlęcej składniki świetnie oddziałują na kształtowanie i wspieranie układu immunologicznego, a także regulacji wielu innych procesów zachodzących w organizmie, niezależnie od wieku. Colostrum bovinum dostępne jest obecnie w formie suplementów. Pochodzi ono od krów, a jego pozyskiwanie powinno odbywać się w etycznych warunkach. W praktyce oznacza to, że siara znajdująca się w tabletkach lub kapsułkach przeznaczonych dla ludzi to colostrum nadmiarowe, którego młode oseski nie były w stanie przyjąć już od swojej matki. Istotna jest również kwestia przetwarzania tego surowca. Aby zachować cenne dla zdrowia właściwości produktu, siara powinna być pobierana do kilku godzin po porodzie i poddawana procesowi liofilizacji - a więc delikatnemu suszeniu i odparowywaniu wody w niskich temperaturach, co zapobiega utracie składników odżywczych i gwarantuje najwyższą jakość produktu końcowego.
Ekstrakt z mleczka pszczelego
Mleczko pszczele to wydzielina z gruczołów gardzielowych młodych pszczół robotnic, która służy do karmienia larw pszczół i trutni przez pierwsze 3 dni życia. Wyjątkowe właściwości mleczka potwierdzają obserwacje pszczół. Królowa matka jest karmiona wyłącznie mleczkiem pszczelim i żyje nawet 40 razy dłużej niż inne pszczoły żywiące się przede wszystkim nektarem z kwiatów. Mleczko pszczele ma działanie silnie odżywiające. Jego stosowanie zaleca się osobom chcącym zwiększyć swą sprawność fizyczną i intelektualną, wzmocnić odporność organizmu na infekcje czy dostarczyć do organizmu niezbędne składniki odżywcze, których brakuje w ich codziennej diecie. Co więcej, mleczko pszczele jest również uznawane za substancję opóźniającą starzenie się, pozwalającą na zachowanie witalności, a nawet wydłużającą życie. Działa przede wszystkim przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie i przeciwdrożdżakowo, wspierając leczenie chorób układu oddechowego, wzmacnia układ odpornościowy, korzystnie wpływa na serce i układ krążenia, wspomaga regulację ciśnienia krwi, obniża poziom cholesterolu, zwiększa elastyczność naczyń krwionośnych, przeciwdziała rozwojowi miażdżycy.
Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu
Pieprz jest najczęściej stosowaną przyprawą na świecie. Jego dodatek podnosi wartość smakową i zapachową potraw, zwiększa jej wartość odżywczą i trwałość. Za charakterystyczny, ostry smak pieprzu odpowiada zawarta w nim piperyna – alkaloid występujący w największych ilościach w wierzchniej okrywie ziarna. Bioperyna natomiast to ekstrakt z owoców czarnego pieprzu lub pieprzu długiego zawierający nie mniej niż 95% piperyny. Przeprowadzone badania wykazały, że bioperyna posiada wiele korzystnych właściwości, m.in. poprawia wydolność organizmu, zwiększa odporność, pobudza przemianę materii czy zwiększa przyswajanie składników odżywczych.
Podsumowanie
Wymienione składniki suplementu ImmuBest doskonale wpływają na poprawę funkcjonowania układu odpornościowego, zapewniając utrzymanie prawidłowych funkcji połączeń ścisłych pomiędzy kosmkami jelitowymi, jak również wsparcie organizmu w trakcie bieżącej infekcji. ImmuBest zawiera optymalną, bezpieczną dawkę poszczególnych składników, które oprócz wspierania funkcji układu immunologicznego, wpływają również na ogólną profilaktykę zdrowotną.
Zdrowie układu odpornościowego jest uzależnione od wielu czynników oraz składników odżywczych. Dbając o układ immunologiczny na co dzień, masz szansę uniknąć infekcji lub skrócić czas choroby oraz załagodzić jej objawy. ImmuBest będzie wartościowym dodatkiem do diety osób pragnących poprawić swoje zdrowie i odporność.
Zalecane spożycie: 2 kapsułki dziennie do posiłku. Popić obfitą ilością wody.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.
Środki ostrożności: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości którykolwiek ze składników. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące przed zastosowaniem produktu powinny skonsultować się z lekarzem. Zawiera alergeny: produkty pochodzenia wołowego, produkty pochodzenia pszczelego, mleko (laktoza). Nie stosować w przypadku alergii.
Składniki aktywne: |
Zawartość w zalecanej dziennej porcji (2 kapsułki): |
Ekstrakt z kłącza ostryżu długiego, w tym: Kurkuminoidy |
421,05 mg 400 mg |
Liofilizowane colostrum bydlęce, w tym: Immunoglobulina G (lgG) |
400 mg 73,92 mg |
Liofilizowane mleczko pszczele, w tym: 10-HDA |
200 mg 8 mg |
Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu, w tym: Piperyna |
2,10 mg 2 mg |
Zawartość opakowania: 60 Kapsułek
Składniki: Ekstrakt z kłącza ostryżu długiego standaryzowany 95% kurkuminoidów, Siara bydlęca liofilizowana (colostrum) standaryzowana na 35% Immunoglobuliny G (lgG), otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: błonnik akacjowy, Mleczko pszczele liofilizowane standaryzowane na 4% 10-HDA, substancja przeciwzbrylająca: drożdże suszone piwowarskie, Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu standaryzowany na 95% piperyny.